У мережі з'явилися кадри з мітингів парагвайців в столиці країни Асунсьйоні. Люди протестую проти таємного голосування Сенату Парагваю, яке дозволило президенту Орасіо Кортесу балотуватися на другий термін.

Відео опублікували на одному з Youtube-каналів. У місті відбулися жорсткі сутички між поліцейськими та учасниками акцій. Правоохоронці застосували проти людей сльозогінний газ і гумові кулі, намагаючись зупинити мітинги.

Люди почали палити шини і підпалили парламент. Через деякий час вони пішли на штурм будівлі і захопили її.

Протести стали реакцією на закрите засідання верхньої палати парламенту Парагваю - Сенату. 25 з 45 сенаторів віддали свої голоси за те, щоб президент країни Орасіо Кортес міг балотуватися на другий термін.

«В країні здійснено переворот. Але ми будемо чинити опір, і ми кличемо людей в наші ряди », - заявив сенатор Дезіре Мазі від опозиції прогресивної демократичної партії.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Парагваї люди збунтувалися проти "диктаторських" поправок Сенату до Конституції, які дозволили президенту повторно балотуватися.