Анорексичні моделі більше не дефілюватимуть на тижнях моди в Парижі. Французька влада вирішила побороти засилля надмірно худих манекенниць.

Закон, що забороняє використовувати для модних показів та рекламних зйомок дівчат з катастрофічно низкою вагою, щойно вступив у силу, хоча парламент схвалив нові правила ще два роки тому, передає ВВС.

Відтепер кожна модель при влаштуванні на роботу, крім портфоліо та рекомендацій, повинна буде показати ще й довідку від лікаря про стан свого здоров’я та про те, що індекс маси її тіла знаходиться в нормі.

Якщо працедавці порушать цей закон, то їм загрожує штраф до 75 тисяч євро або півроку за гратами.

Нові обмеження покликані захистити манекенниць та жінок, які задіяні у модній індустрії. За словами міністра охорони здоров'я Марісоль Турен, практика, коли дизайнери змушували дівчат скидати вагу до нереальних показників, незважаючи на майбутні проблеми зі здоров’ям, залишиться в минулому.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У свою чергу медики констатують, що нині у Франції понад 30 тисяч громадян страждають на анорексію, причому 90% з них – молоді жінки.

Деякі поправки закон вносить і в роботу модних фотографів. З 1 жовтня на знімки моделей, відредаговані за допомогою графічного редактора, необхідно буде ставити маркування "знімок відретушований".

Подібні норми в останні роки були прийняті в Італії, Іспанії та Ізраїлі.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Вінниці 18-річна студентка померла від анорексії.