Військово-повітряні сили США показали кадри бомбардування в Афганістані, де використовували найбільшу в світі неядерну бомбу - GBU-43 / Massive Ordnance Air Blast Bomb. Її нарекли «матір'ю всіх бомб».

Відео з'явилося в Twitter ВВС США. Ролик триває всього 30 секунд, але дозволяє побачити всю міць нової бомби. На чорно-білих кадрах видно ціль в долині, яку оточує скеляста місцевість.

Через кілька секунд після падіння бомби, відбувається потужний вибух. Ударна хвиля розноситься на велику відстань, а над місцем бомбардування піднімається грибоподібна хмара.

"Удар був завданий по системам печер і тунелів ІДІЛ в східному Афганістані. Цей удар був призначений, щоб мінімізувати ризик для афганських і американських сил", - пояснили в Міноборони США.

Пентагон заявив, що це було перше застосування авіабомби GBU-43 / B в бойових умовах. До цього вона проходила ряд випробувань на полігонах.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, 13 квітня американська авіація скинула на позиції бойовиків в Афганістані бомбу GBU-43 / В. Неядерний боєприпас сягає ваги в 9,5 тонн і оснащений системою супутникового наведення.