У Пентагоні підтвердили, що вперше застосували в Афганістані надпотужну фугасну авіаційну бомбу, яку називають у США "матір'ю всіх бомб".

Про це повідомили в прес-службі відомства.

Зазначається, що операція розроблялася протягом кількох місяців.

США вдарили з неба по тунельному комплексу місцевого осередку терористичного угруповання "Ісламська держава" в повіті Ачин на сході Афганістану.

Американці скинули бомбу GBU-43.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

При нанесенні авіаудару всі ризики для афганських і американських ЗС, а також для мирного населення, мінімізували. При цьому удар завдав максимальнох шкоди ІД та її об'єктам.

Відзначається, що з урахуванням збільшення втрат ІД в Афганістані, вони використовують саморобні вибухові пристрої, бункери і тунелі, щоб посилити свій захист. А така бомба – надійний засіб ураження, здатний подолати ці перешкоди і підтримати темп наступу на ІД.

За даними CNN, США завдали удару ввечері, 13 квітня. Американські військові оцінюють завдані екстремістам збитки.

У CNN бомбу називають "найбільшою з неядерних бомб", які є у США. Раніше з'являлася інформація про використання цього виду боєприпасів в Іраці.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, для подальшого зміцнення своїх позицій президент США Дональд Трамп продовжить використовувати силу.