Міжнародна коаліція під керівництвом Сполучених Штатів Америки спростувала інформацію щодо авіаудару по складу бойовиків так званої Ісламської держави.

"Генеральний штаб сирійських урядових військ заявив про атаку на склад бойовиків, де знаходилась хімічна зброя", - повідомля сайт Reuters.

Офіційний представник штабу операції в Сирії, що отримала назву Inherent Resolve, полковник американських ВПС Джон Дорріан виступив із заявою.

"Коаліція не проводила авіаударів у цьому регіоні. Заява сирійців є неправдивою та являється відвертою фальсифікацією", - сказав Дорріан.

Президент Сирії Башар Асад також заявив, що країна не володіє хімічною зброєю.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

"Кілька років тому ми відмовились від усіх запасів хімічної зброї. Навіть, якби ми володіли нею, то ніколи б не скористались", - додав Асад.

Нагадаємо, 4 квітня у сирійському Ідлібі відбулось застосування хімічної зброї. що забрало життя сотні людей.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", авіація коаліції розбомбила склад хімзброї ІД: сотні загиблих.