Перемога лідера ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен на президентських виборах у Франції може негативно вплинути на курс євро.

Економісти прогнозують, що він може обвалитися до 15-річного мінімуму і складе 0,95-1 долар, передає Bloomberg.

Європейська валюта може повторити долю англійського фунта стерлінгів, курс якого катастрофічно обвалився після рішення Великобританії вийти зі складу ЄС.

Марін Ле Пен вже неодноразово підкреслювала, що у разі своєї перемоги зробить усе можливе, аби врятувати Францію від глобалізації і і вивести її з союзу європейських країн, розпад якого вона спрогнозувала, виступаючи на мітингу в Ліллі.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", діючий президент Франсуа Олланд закликав співвітчизників не дати перемогти Ле Пен, аби врятувати країну від націоналізму.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Сама ж кандидат недавно втрапила в черговий скандал після зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним. Їй довелося пояснювати мету свого візиту до РФ.