КНДР заявила, що готова затопити авіаносець США для демонстрації сили.

Про це заявили у правлячій Робочій партії "Родонг сінмун", пише Reuters.

"Наші революційні сили готові знищити авіаносець США одним ударом", - підкреслили в партії.

Як пише видання, в КНДР порівняли авіаносець з "грубою твариною" і повідомили, що удар по ньому стане яскравою демонстрацією сили північнокорейських збройних сил.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп наказав направити ударну групу американського флоту в акваторію Корейського півострова. Причиною цього стала наростаюча напруженість через випробування ядерної зброї і ракет у Північній Кореї, а також погрози атакувати США і їхніх азіатських союзників.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Сьогодні біля берегів Корейського півострова стартували спільні навчання авіаносної ударної групи флоту США, куди входить атомний авіаносець USS Carl Vinson, та кораблів японських ВМС.

Мета навчань – натиснути на КНДР через випробування балістичних ракет.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, КНДР пригрозила Австралії ядерним ударом, через наслідування країною політичного курсу США щодо Пхеньяну.