Теракт у метро Санкт-Петербурга – справа рук смертника. Таку інформацію розповсюдили російські ЗМІ з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Рештки, знайдені на місці вибуху, говорять на користь версії про терориста-смертника, але більш точно щось сказати можна буде після експертизи ДНК.

За попередніми даними, ним є 23-річний уродженець Середньої Азії. Ім'я підозрюваного не розголошується. За словами інсайдера, він міг бути пов'язаний з забороненими в Росії радикальними угрупуваннями, а вибухівку у метро приніс у рюкзаку.

В той же час в мережі опублікували фото іншого чоловіка, який теж підозрюється у вчиненні теракту. Правда, вже незабаром після того, як знімки потрапили в мережу, зображена на них людина прийшла до поліцейських і заявила, що не має ніякого відношення до ынциденту.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", вибухи прогриміли сьогодні у пітерському метро між станціями "Сінна площа" та "Технологічний університет". За попередніми даними, загинули 11 людей, хоча очевидці говорять про 14 жертв. Поранення отримали з півсотні пасажирів, 39 з яких госпіталізовані.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Відразу після вибухів перекрили вісім станцій метро, а людей евакуювали. Співробітники МЧС знайшли ще один вибуховий пристрій, що у випадку спрацювання міг би привести до ще більшої кількості жертв. Інцидент у метро вже кваліфікували як терористичний акт.