Прикордонники заборонили в'їзд російським байкерам з клубу "Нічні вовки", які відомі своєю прокремлівською позицією, на територію Грузії. На кордоні зупинили майже 50 мотоциклістів.

Про це повідомляють грузинські ЗМІ. Інформацію вже також підтвердили у МВС Грузії. Зазначається, що байкери планували потрапити до країни через контрольно-пропускний пункт "Верхній Ларс".

У міністерстві вказали, що представників "Нічних вовків" не впустили до країни на законних підставах.

"Є закон, який регулює правила в'їзду, виїзду і перебування на території Грузії для іноземних громадян. Саме на підставі цього закону було прийнято таке рішення", - пояснив заступник міністра внутрішніх справ Грузії Шалва Хуцішвілі.

Російських байкарів попереджали раніше, що їх візит, запланований на 9 травня, "не відповідає духу свята і є небажаним". Хуцішвілі наголосив, що грузинські кордони відкриті для туристів та іноземців, які поважають законодавство країни й не їздили на окуповані територій.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Щороку байкери "Нічних вовків" влаштовують мотопробіги з Москви до Берліна. Це дійство вони присвячують Дню перемоги. У 2016 році їх не пропустили через білорусько-український кордон. Прикордонники заборонили в'їзд російським байкерам, щоб попередити можлива провокації в Україні. В МЗС Росії назвали це рішення "злочинним та цинічним".

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, путінських байкерів з клубу "Нічні вовки" не впустили до Європи. Їх зупинили на кордоні з Польщею.