Кандидат в президенти Франції Еммануель Макрон запропонував піти по стопах США і вдарити по сирійських складах з хімзброєю.

ПРО це він заявив в ефірі France 2.

"Я хочу, по-перше, щоб були вжиті всі заходи в рамках Ради Безпеки ООН, щоб засудити це і почати необхідні дії, чинячи тиск на Сирію. Потрібно продовжувати це, і якщо я буду обраний, то продовжу такі зусилля. По-друге, я повністю готовий до того, щоб взяти на себе відповідальність, ймовірно, в рамках коаліції, для нанесення точкових ударів з метою знищення запасів хімічної зброї режиму Башара Асада", - сказав він.

Він заявив, що засуджує хімічні атаки в Сирії, від яких страждає мирне населення. Кандидат підтримав дії президента США Дональда Трампа у вигляді ударів по авіабазах. Однак, він зауважив, що успішнішою місія б стала у разі погодження її з коаліцією.

Макрон заявив, що президент Сирії Башар Асад проявив неповагу до європейських цінностей, застосувавши заборонену зброю.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", в американській армії розповіли, що Башар Асад вирішив відправити більшість військових літаків ближче до російських авіабазі.