Кандидат в президенти Франції, лідер "Національного фронту" Марін Ле Пен впевнена, що, навіть програвши у другому турі виборів Еммануелю Макрону, вона все одно залишиться переможницею.

За її словами, їй вдалося отримати "ідеологічну перемогу", а її прихильники "все змінили". Про це політик заявила в інтервью Associated Press.

"Ми все змінили. Навіть якщо ми не досягнемо поставленої мети, в будь-якому випадку вже з'явилася величезна політична сила", - підкреслила Ле Пен.

У першому турі президентських виборів лідер "Національного фронту" набрала 21,3% голосів, поступившись колишньому міністру економіки країни Еммануелю Макрону, у якого 24,01% голосів.

Явка виборців склала 77,77%. Від голосування утрималися 22,23% громадян.

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Другий тур виборів відбудеться уже в неділю, 7 травня. На ньому і вирішиться, хто очолить Францію.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у передмісті Парижа анулювали результати голосування через помилку голови виборкому. Зазначається, що більшість тих, хто прийшов на дільницю, підтримали Марін Ле Пен.