У Києві представили збірку з промовами президента Польщі Леха Качиньського. Презентацію приурочили до п'ятої річниці авіакатастрофи, в якій загинув польский лідер і ще 96 осіб. Про це повідомляє Польське радіо.

Книги потраплять до бібліотек українських вузів. Про це повідомила голова Міжнародного гуманітарного фонду Ірина Верещук. За її словами, українці вшановують пам'ять президента Качиньського, бо під час його каденції відбулося об'єднання наших країн, які пробачити одна одній складні моменти спільної історії.

За часів президентства Качиньського Польща підтримувала Україну, як робить це і зараз, виступаючи її "адвокатом в Європі".

Верещук зазначила, що ознайомлення з промовами Леха Качиньського дасть змогу уникнути нових помилок. А також зрозуміти, що в скруті насамперед потрібно спиратися на своїх сусідів і друзів.

Крім іншого, Качиньський 2008 року відвідав Тбілісі, щоб підтримати грузинську владу під час російсько-грузинської війни.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще