Німецький політолог Андреас Умланд вважає, що невдача з будівництвом Керченського моста змусить Росію прокладати сухопутний шлях до окупованого Криму.

На його думку, це може призвести до масштабних боїв уздовж північних берегів Азовського моря. Умланд зазначив, що важких наслідків, в такому випадку, буде важко уникнути не лише Україні.

Українська гривня, вважає експерт, продовжить падіння, а повномасштабні бої за Маріуполь, Бердянськ та Мелітополь можуть стати причиною масової міграції до ЄС через Польщу, Угорщину, Словаччину та Румунію.

"Українська економіка і, як наслідок, українська держава в цілому, можуть втратити свою функціональність", - повідомив Умланд.

Такий розвиток подій, додав політолог, лише посилить кризу в Європі через масовий потік біженців. Однак головним питанням ЄС стане доля чотирьох українських атомних електростанцій.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Питання у тому, що буде з найбільшою АЕС Європи, розташованої у Запоріжжі - тобто в близькості або навіть всередині вірогідної зоні бойових дій", - говорить Умланд.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Україні порадили, співпрацюючи зі США, у першу чергу власними зусиллями відстоювати державні інтереси.