2 травня президенти США і Росії Дональд Трамп і Володимир Путін обговорили по телефону ускладнення ситуації в Сирії.

Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на Білий дім.

Зокрема, глави країн говорили про створення безпечних зон для біженців і припинення вогню. Путін, незважаючи на підтримку режиму президента Сирії Башара аль Асада, через якого загинули люди тисячами, пообіцяв Трампу посприяти у деескалації конфлікту. Американський президент, у свою чергу, заявив, що зробить все можливе для цих цілей.

Крім цього, президенти обговорили ситуацію на Корейському півострові. Незважаючи на те, що вони торкнулися важливих світових тем, про розмову щодо Україну не згадується.

У виданні зазначили, що сторони поспілкувалися вперше з моменту нанесення удару США по авіабазі в Сирії.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" напередодні, майбутню розмову анонсував прес-секретар Путіна Володимир Пєсков. Зазначалося, що він відбудеться о 19:30 за московським часом. Особистої зустрічі між президентами ще жодного разу не було. Проте, 7 і 8 травня в Гамбурзі пройде саміт G20, де президенти можуть зустрітися.