У бразильському Ріо-де-Жанейро відбувся найбільший за останні 20 років страйк. У ньому взяли участь тисячі людей, серед яких представники профспілок. Активісти вимагають скасування пенсійної реформи, яка, на їхню думку, вдарить по бідним громадянам.

За інформацією BBC, спочатку протест був мирним. Більшість працівників банків, магазинів, шкіл та інших закладів не вийшли на роботу. Під кінець страйку учасники почали кидати у копів каміння, за що у відповідь отримали сльозогінний газ. Активісти також підпалили кілька автомобілів та магазинів.

Президент Бразилії Мішел Темер висловив стурбованість через події у Ріо, але зазначив, що пенсійна реформа необхідна для виведення країни з "найгіршої рецесії в історії".

Профспілки, у свою чергу, виключно незадоволені підвищенням пенсійного віку та скороченням соцвиплат.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", днями раніше бразильські копи застосували світлошумові гранати і перцеві балончики проти мітингувальників під будівлею парламенту.