На Facebook, Google і Twitter подали до суду сім'ї трьох жертв теракту, який було вчинено в американському місті Сан-Бернардіно, повідомляє Reuters.
2 грудня 2015 р американець Саїд Фарук і його дружина Ташфін Малик увірвалися в місцевий центр допомоги людям з обмеженими можливостями і відкрили там вогонь. В результаті теракту загинули 14 людей, більше 20 отримали поранення. Нападники були застрелені поліцейськими. Відповідальність за те, що сталося взяла на себе угруповання "Ісламська держава".

Родичі загиблих стверджують, що, дозволивши джихадистам вільно поширювати пропаганду в соцмережах, ці три компанії забезпечили "матеріальну підтримку" терористам, чим допомогли організувати напад.

За останні кілька років в суди надійшла низка позовів, подавачі яких намагалися залучити соцмережі до відповідальності за скоєні теракти. Поки що жоден з судових процесів не рушив далі попередньої стадії.

Як повідомляв сайт Знай.ua, в Білому дому оприлюднили список 78 нещодавніх терактів, які, на думку американської влади, мало висвітлювалися в пресі США.