Інформаційна політика, яку нав'язують із Кремля більшості російських ЗМІ, за останні кілька років перетворилася на неприкриту політичну пропаганду: більшість федеральних каналів спотворюють сюжети.

Відповідну думку в коментарі "Обозревателю" висловила російська журналістка Олена Риковцева.

Вона переконує, що сама довго слідкує за тим, що відбувається із місцевою журналістикою – ще від самого початку Революції Гідності у Києві.

За словами Риковцевої, російський президент Володимир Путін просто створює видимість непоінформованості, хоча сам добре знає, які події відбуваються. Часто це закінчується прийняттям "божевільних рішень".

"Він буде говорити, що всі стояли на Майдані за гроші. Таке КДБшне уявлення. Вірить, що приїхала Америка, всіх купила, роздала печиво і обдурила", - зазначила вона.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Втім, сама кореспондентка впевнена: українці вийшли у центр столиці не за винагороду, а виключно за покликом серця.

Риковцева також порівняла Революцію Гідності із масовими антикорупційними мітингами в РФ: кремлівська пропаганда і тут спрацювала за подібним сценарієм. Опозиціонера Олексія Навального представили як "самозванця", котрий нібито маніпулює людьми і платить їм по 50 євро.

Близьке оточення Путіна також не викликає довіри. Зокрема, Дмитро Пєсков та Марія Захарова, на думку Риковцевої, всього лише так звані солдати гібридної війни.

" Вони такі нікчемні, я навіть думати про них не хочу", - підсумувала вона.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що російський президент Володимир Путін став антигероєм української пісні.