Біля порту Барселони уже кілька годин триває пошуково-рятувальна операція у районі, де зіткнулися російський танкер-хімовоз "Мідволга-2" та риболовецьке судно El Fairell. Останнє відразу пішло на дно.

У ній задіяні повітряні, морські підрозділи і водолази, а також десятки рибальських суден , повідомляє місцева преса. Пошукам сприяють штиль і гарна видимість.

Відразу після зіткнення, що сталося о 14.20 за місцевим часом, росіяни врятували двох з чотирьох членів екіпажу El Fairell. Один із врятованих – з родини, що володіла судном.

Рятувальники шукають двох 30-річних чоловіків, сенегальця та марокканця. Перший працював на кораблі понад вісім років, інший став членом екіпажу зовсім недавно.

Трагедія сталася за півтори морських милі від берега на глибині до 170 метрів. Водолази не мають змоги спуститися так глибоко, тому для пошукової операції на дно відправлять робота, як тільки встановлять точне місце затоплення.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Російський танкер удень покинув порт Барселони і взяв курс на Олександрію, проте під час маневрування "наїхав" на риболовецьке судно. Довжина хімовоза – 140 мерів, ширина 16 метрів, а вантажопідйомність 6290 тонн.

El Fairell, довжина якого 25 метрів, а ширина - 6 метрів, саме поверталося в порт, коли сталося зіткнення.

Зараз поліція допитує екіпаж російського танкера. аби зрозуміти, як саме все відбувалося.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у небі над Південним Суданом сталася авіакатастрофа, але всі пасажири та члени екіпажу вижили.