Ракетний удар по військовій базі Башара Асада викликав хвилю обурення у Кремлі. За кілька годин після гучних заяв від близького оточення Володимира Путіна, Росія офіційно зупинила угоду зі США.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Відомо, що меморандумом гарантувалося запобігання інцидентів у Сирії, але після атаки американської армії, він більше не дійсний.

У МЗС РФ також звернулися до Ради Безпеки ООН – представники відомства вимагають провести розслідування інциденту.

Слід відзначити, що угоду про безпеку польотів країни підписали два роки тому – тоді ж Росія почала застосовувати оперативний зв'язок зі США і гарантувала допомогу за потреби.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину
Показати ще

За словами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, меморандум втратив будья-який сенс одразу після удару по сирійській базі.

"Навряд чи можна говорити про підвищення ризиків у майбутньому - ризики вже суттєво зросли", - додав Пєсков.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що російські військові судна помітили у Середземному морі. Очевидці стверджують, що бойові кораблі рухалися у напрямку Сирії.