Мешканка Новосибірська подала позов на гінеколога, яка випадково пошкодила пацієнтці дівочу пліву.

20-річна сибірячка не прогадала: гінеколог виплатила їй 45 тисяч рублів за дефлорацію під час огляду. За словами адвоката пацієнтки, це був плановий огляд і дівчина попередила, що є цнотливою. Суд розглядав справу більше року, оскільки це прецедентний випадок: пошкодження пліви звичайно розглядалося в контексті зґвалтування, а тут ніякого насильства, руки-ноги на місці, а позов абсолютно реальний.

"Для нашої країни компенсація моральної шкоди у 45 тисяч рублів досить велика, з урахуванням того, що людина не залишилася без ноги, руки або ока, продовжує жити", - розповіла правозахисниця Тетяна Попова.

Спочатку дівчина замахнулася на суму у два мільйони рублів: цифра формувалася з побажань позивача і статистики зарубіжної практики, однак для Росії це колосальні суми, щоб отримати таку моральну компенсацію, людину повинні побити-порізати, і то це неточно.

Експертиза показала, що дівчина все так же залишається цнотливою, але незначне пошкодження пліви все ж є. Після цього випадку гінеколога звільнили з жіночої консультації.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще