Росія не припинить спроби вплинути на президентські вибори у Франції, а також парламентські в Німеччині.

Таку думку висловив член комітету з розвідки Сенату США, демократ Марк Уорнер, повідомляє NBC.

На цей тиждень заплановані перші публічні слухання комітету Сенату з розвідки по темі російської активності і можливої зв'язку з передвиборчою кампанією Трампа.

У зв'язку з цим, Уорнер нагадав відому приказку, зазначивши, що в цій справі багато диму (якого не буває без вогню).

На питання, який саме вогонь дає цей дим, посадовець відповів, що "час покаже".

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Однак ми точно розуміємо, що Росія втручалася і продовжує це робити зараз у Франції та Німеччині", - підкреслив він і додав, що безумовно, Росія значною мірою вплинула на вибори президента США.

За словами Уорнера, на це вказують хакерські атаки і те, що "тисячі проплачених Росією тролів поширюють фейкові новини в інтернеті".

Сенатор звернув увагу на те, що в оточенні Трампа є люди, у яких були масштабні зв'язки з Росією. Приміром, екс-радник з національної безпеки Майкл Флінн і генпрокурор Джеф Сешнс.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", під час зустрічі в Кремлі з кандидатом на пост президента Франції від партії "Національний фронт" Марін Ле Пен президент країни-агресора Володимир Путін пообіцяв їй не втручатися у вибори у Франції.