Погрози Північної Кореї вже настільки набридли Сеулу, що там, у разі подальших провокацій з боку Пхеньяна, пообіцяли серйозну відповідь.

Таку спільну заяву зробили зовнішньополітичне відомство та Рада національної безпеки Піденної Кореї, пише Yonhap.

За словами міністра оборони республіки Корея Кім Гванджіна, вони готові вжити рішучих заходів, а МЗС засудило ракетні випробування КНДР і попередило, що ядерні випробування чи провокації обернуться для Пхеньяна величезними неприємностями.

Причиною для таких різких заяв став невдалий запуск Північною Кореєю балістичної ракети в провінції Південний Хамгьон з наземної пускової установки в SINPO сьогодні вранці. Запуск був невдалим, оскільки ракета вибухнула відразу після зльоту.

Уже після обіду віце-президент США Майк Пенс прибув у Сеул і запевнив керівництво Південної Кореї у підтримці з боку Штатів.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще

Як відомо, військові радники президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа повідомили Великобританії, що країна має достатньо ресурсів, аби нейтралізувати ядерну програму Північної Кореї.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав, що 5 квітня КНДР запустила ракету Scud, що працює на рідкому паливі. Вона пролетіла тільки частину шляху і впала.