Шотландія не підтримує і активно виступає проти Brexit. В зв'язку з цим офіційно попросила дозволу у Великобританії на проведення нового референдуму про майбутнє країни.

Перший міністра Шотландії Нікола Стерджен розмістила відповідне звернення в Twitter. Вона розповіла, що шотландський парламент вже підтримав право громадян зробити вибір щодо майбутнього країни.

«Таке рішення було прийнято через те, що британський уряд вирішив виключити Шотландію не тільки з ЄС, але також з єдиного ринку. Все це всупереч бажанню більшості людей, які живуть тут ", - підкреслила Старджен.

Вона додала, що лист з проханням про проведення референдуму направили уряду Великобританії. У ньому вказується, що Шотландія має самостійно прийняти рішення - прийняти Brexit або стати незалежною країною.

Старджен сподівається, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей змінить свою думку в питанні референдуму.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Лондоні прокотилася хвиля протестів. Люди вийшли на мітинги проти виходу Великобританії з Євросоюзу.