Опікунський суд Великобританії постановив стерилізувати матір шістьох дітей. Підставою є низький рівень інтелекту жінки та загроза для її життя, передає BBC Україна.

Жінку вважають розумово відсталою, бо її рівень IQ -70. Ні 36-річну жінку, ні її довготривалого партнера, який також має розумові розлади, не повідомлятимуть про операцію. Їм'я матері не зазначають, аби захистити її дітей.

Багатодітна мати не спілкується із дітьми. Їх виховують опікуни. Двох дітей вона народила удома у негігієнічних умовах, використовуючи шампури. Про народження іншої дитини жінка повідомила, що завагітніла від таблетки з магазину здорової їжі, а дитина не має батька.

Лікарі кажуть, що стінки матки жінки дуже тонкі й можуть розірватись під час пологів, що призведе до смерті немовляти.

Представниця організації з опіки материнством прокоментувала, що забирати в людини можливість мати дитину – жахливе рішення.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"Це може бути виправдано при виняткових обставин, але велика увага має бути приділена захисту прав людей з психічними захворюваннями", - зазначила Ребекка Шиллер, одна з керівників організації Birthrights.