Через задимлення і підвищенням у декілька разів небезпечної речовини сірчистого ангідриду здоров'ю киянам загрожує небезпека. Якщо у вас почалися тривалі напади кашлю і підвищення температури, терміново звернетеся до лікарів.

Поки, за словами медиків, до них не поступали пацієнти з отруєнням.

"В першу чергу можуть постраждати люди з астмою, з хронічними бронхітами, серцево-судинними захворюваннями, алергіки і, звичайно ж, діти, особливо які часто хворіють, - пояснює "Знай" головний позаштатний консультант з питань пульмонології Київського міськуправління охорони здоров'я і медичного забезпечення Тетяна Барановська. – Варто зменшити час перебування на вулиці, а дітей взагалі не варто випускати на вулицю. Скоротити час провітрювання приміщень, а краще завісити вікна вологими простирадлами. Також запасіться марлевими пов'язками, яких потрібно носити вологими. Саме марлеві, паперові, що продаються в аптеках, не підходять".

За її словами, у будинку потрібно проводити вологе прибирання і приймати хоч би пару разів душ і пити багато води.

Як говорить головний позаштатний лікар з питань гострих отруєнь ДОЗ Києва Сергій Недошковський, вони не чекають гострих отруєнь у киян, оскільки вміст небезпечних речовин у повітрі все ж не настільки небезпечне.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

"Але якщо температура піднялася і почнуть докучати напади сухого кашлю, то терміново телефонуйте медикам", - говорить нам Сергій Михайлович.

Читайте також: В повітрі над Києвом виявили токсичний газ (оновлюється)

Дитячі алергологи ж просять батьків за можливостю вивезти дітей за межу міста, хоч би за 100 кілометрів від столиці.

"Поки немає загострень бронхіальної астми у дітей, ми не чекаємо отруєнь серед пацієнтів, оскільки площа ураження велика і концентрація шкідливих речовин не висока. Але все ж варто прийняти превентивні заходи, - говорить лікар-алерголог дитячого алергічного відділення київської міськлікарні №2 Олександр Руднєв. - Кожні дві години проводити вологе прибирання у домі, оскільки сірка осідає на меблях, підлозі. А на ніч закривати вікна і двері щільно. Адже вночі і вранці більш всього сірки може потрапити в будинок".