"Гарячу лінію мера" кияни штурмують зверненнями щодо задимленого Києва. Місцеві жителі вважають, що влада не вживає жодних заходів щодо отруйного повітря.

"Як ви вже дістали зі своїми недореформами! Нічого не робите! А зараз вже й дихати нема чим! Все в диму цілодобово! Навіщо я плачу податки? Чому бездіяльність теперішньої влади прирікає нас на вимирання націю! Доведеться брати відпустку і виходити на безстрокові акції протесту!", - залишив емоційне звернення житель пр. Юрія Гагаріна, 13.

Жителі Троєщини, які потерпають від диму найбільше, питають – скільки часу влада не звертатиме на них уваги?

"Весь лівий беріг від диму кілька днів, з кожним днем ситуація погіршується. До якого часу керівництво Києва та країни сприятимуть травлі киян. За що отримують зарплати пожежники і ДСНС та КМДА?", - цікавляться в будинку № 2-А по вул. Теодора Драйзера.

Читайте також: Медики повідомили про симптоми отруєння від токсичного газу

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Тамара Леонідівна з бульвару Івана Лепсе, 5-Г, залишила скаргу на різкий невідомий запах гарі. Каже, що не зрозуміла як рятуватися. А грошей на кондиціонер не має. Тому просить повідомити, що саме влада зробила для того, аби кияни могли нормально дихати.

"Спати з відчиненими вікнами неможливо. Ці запахи негативно вплинули на мій стан здоров'я, відчуваю постійне першіння у горлі та почервоніння очей. На сайті КМДА я вже прочитала про пожежі та рекомендації лікарів. З цих рекомендацій я не зрозуміла, коли саме провітрювати оселю вранці чи ввечері. Я не маю фінансової можливості для встановлення кондиціонерів або систем очистки повітря, як вони рекомендують. Прошу надати інформацію, які практичні заходи проведені Шановними керівниками та службовцями КМДА та інших служб міста, для захисту населення Києва від негативного впливу цього диму на здоров'я", - написала жінка.

Жителі будинку № 9/10 по вул. Героїв Оборони двічі за ніч викликали "швидку".

"Прошу вжити невідкладних заходів з ліквідування надзвичайної ситуації - весь мікрорайон починаючи з 23-ої ночі по теперішній час затягнуто густим та їдким димом, дихати не можливо. Два рази викликали "швидку", - кажуть.

На "хімічні атаки" нарікають жителі вул. Шолуденка, 12.

"Цієї ночі зі 2 на 3 вересня рівень забруднення повітря досяг апогею: стояв густий туман, з неба падали дрібні частинки. Дихати було нічим, тому повітря наповнилося отруйним запахом. Його рівень зашкалював: у мене в горлі утворився ком, я не могла говорити. Так не може більше тривати! Почнуть гинути люди! Якщо вночі в цей час опинитися на вулиці - можна задихнутися. Прошу МНС, відповідні служби з екстремальних ситуацій відреагувати і встановити причину цього отруйного смогу в місті. Також прошу перевірити всі найближчі заводи, фабрики на рівень їх викидів в атмосферу. Якщо це зараз не зупинити люди почнуть отримувати отруєння й гинути. Прошу написати відповідь про результат перевірки і причину хімічних туманів", - залишили звернення мешканці району.

Мешканці багатоповерхівки по пр. Героїв Сталінграда, 38 не вірять, що горять торф'яники.

"Невідомо, що саме палять, але вікна відкрити просто неможливо, діти прокидаються щоночі від запаху диму. Відомо, що під Києвом горять торф'яники, але запах чутно, наголошую, тільки вночі і під ранок, а не цілодобово", - пишуть.

"Величезний "привіт" меру за його бездіяльність від жителів Воскресенки! Весь Київ уже шумить у соцмережах, обговорюючи гар, яка поширилася на пів міста. У нас, у Дніпровському р-ні, практично не реально дихати! Дим дуже великий! Меру, який не вміє справлятися з такими ситуаціями, не місце бути градоначальником", - обурені жителі вул. генерала Карбишева, 1/29.

На Борщагівці не можуть знайти інформацію, як рятуватися від їдкого диму.

"Немає інформації про способи захисту, про потенційну небезпеку, можливі наслідки. Все це може свідчити про злочинну бездіяльність служб цивільного захисту населення та інших, що мають відповідати за безпеку людей. Прошу вжити негайних заходів, щодо убезпечення громадян від наслідків екологічної біди", - просять мешканці вул. Якуба Коласа, 6-Д.

В КМДА кажуть, що посилено поливають доріг столиці.

"53 поливально-миючі машини працюють на дорогах міста у дві зміни в цілодобовому режимі. Мер Києва доручив СЕС, медичній та службі з надзвичайних ситуацій перейти на надзвичайний режим роботи у зв'язку з тлінням торф'яників на Київщині та пожежу в лісі під Броварами", - повідомляє прес-служба КМДА.