За тиждень до Великодня православний світ відзначає одне з найбільших релігійних свят – Вербну неділю.

У цей день українці несуть гілочки верби до церкви, щоб освятити їх, а потім – обов'язково кілька днів чи навіть тижнів зберігати в себе вдома. Слід також запалити свічку у храмі, яка символізуватиме смерть та воскресіння хреста. Рідних та друзів поплескують вербою, при цьому бажаючи здоров'я, радості та достатку.

В Україні вірили у цілющі властивості цього дерева ще давно: прутики кидали у воду, в якій потім купали маленьких дітей, що часто практикують і досі. Вважалося, що у такий спосіб можна навіть допомогти хворим на туберкульоз.

У Вербну неділю слід зайнятися домашніми рослинами – пересаджувати їх та очистити від пожовклих листків: тоді вони будуть рости значно краще і вироблятимуть більше кисню.

Сьогодні не можна голосно говорити, а тим більше – кричати. Напередодні Великодня потрібно бути врівноваженим та спокійним, і тільки тоді весь наступний рік до чергового свята буде легким та плідним.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, які традиційні техніки фарбування яєць на Великдень найбільш популярні серед українців.