Сомалійські пірати захопили велике риболовецьке судно у районі Африканського рогу. Вони мають намір використати його як мобільну базу під час рейдів.

За інформацією Reuters, пірати підійшли до судна на вітрильному човні та взяли його на абордаж. Десятьох єменців, які були на борту, та охоронця з Сомалі висадили на березі. Пірати зникли на кораблі, прихопивши із собою капітана, кока і інженера, а також припаси.

"Як ми розуміємо, пірати захопили траулер, щоб атакувати з нього в океані великі судна", - розповів голова берегової охорони прибережного регіону Пунтленд Абдірахман Мохамуд.

Нагадаємо, що тиждень тому сомалійські пірати вперше за останні п'ять років захопили судно, яке належало ОАЕ. Злочинці вимагали викуп, але через кілька днів звільнили судно та моряків зі Шрі-Ланки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", президент Сомалі Мохамед Фармаджо оголосив надзвичайний стан через посуху, через яку страждають 6,2 млн людей.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще