Нового керівника світового футболу оберуть ще цього року, попри те, що раніше вибори президента ФІФА планували провести до березня 2016 року.

За інформацією ВВС, це станеться 16 грудня. Також повідомляють, що всі 209 асоціацій-членів ФІФА візьмуть участь у голосуванні, яке традиційно пройде в швейцарському Цюріху.

Нагадаємо, 29 травня 79-річний Йозеф Блаттер вп'яте виграв вибори президента ФІФА, незважаючи на корупційний скандал і арешт деяких високопоставлених чиновників організації. Однак вже 2 червня Блаттер особисто пішов з поста

Читайте також: Блаттер заявив, що йде з посади президента ФІФА

Наразі головним претендентом на посаду Блаттера, який 17 років керував ФІФА, є принц Йорданії Алі бен аль-Хуссейн.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Я не диктатор і хочу зробити ФІФА абсолютно прозорою", - неодноразово заявляв принц аль-Хуссейн. На травневих виборах він зняв свою кандидатуру, що призвело до перемоги Блаттера.

До виборів нового президента саме Блаттер виконуватиме обов'язки керівника світового футболу. Раніше повідомлялося, що голосування щодо визначення наступника Блаттера відбудеться в період з грудня 2015 по березень 2016 року.