Результати референдуму в Туреччині можуть виявитися недійсними через підтасування голосів.

Про це заявила австрійський член місії спостерігачів від Ради Європи Алев Коруна, пише Reuters.

"Мова йде про те, що насправді закон дозволяє лише офіційні конверти для голосування. Однак Вища виборча комісія постановила, що конверти без офіційного штампа повинні бути допущені", - повідомила вона.

І мова йде не про поодинокі випадки - спостерігачі підозрюють, що недобросовісні виборці підтасували 2,5 мільйона голосів.

За словами Корун, у місті Діярбакир поліція заважала членам місії пройти на дільницю. А у соціальних мережах з'явилися відеозаписи з людьми, які нібито голосували більше одного разу.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
Показати ще

Результат референдуму - 51,41% виборців проголосували за внесення до конституції поправок щодо збільшення повноважень президента. По суті, Реджеп Тайіп Ердоган тепер прибере до рук всю владу в країні.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Туреччина розкритикувала звіт ОБСЄ про референдум.