Від 1,3 до півтора мільярда доларів коштувала Москві торгова війна з Анкарою.

Такі цифри озвучені в моніторингу економічної ситуації, підготовленому Російською академією народного господарства і державної служби (РАНГіДС), Інститутом Гайдара і Всеросійської академією зовнішньої торгівлі (ВАЗТ), передає ZN.

Як відомо, після того, як у листопаді 2015 року турецькі винищувачі ліквідували російський Су-24, що бомбив прикордонні райони в Сирії, Росія оголосила Туреччині економічну війну і ввела заборону на ввезення цілого списку продуктів, куди потрапили частини тушок і субпродукти курей свійських, заморожені, частини тушок і субпродукти індиків, заморожені, томати, цибуля, капуста, огірки, гвоздики, апельсини, виноград, яблука, груші, абрикоси, сливи, суниця, а також сіль. Незважаючи на те, що згодом відносини між двома країнами покращилися, а санкції пом’якшилися, огірки й помідори все ще залишаються під дією ембарго.

У свою чергу Туреччина за цей час зуміла переорієнтувати експортні потоки в тому числі в ті країни, у яких з РФ особливі торгові режими. У Білорусь вона тепер відправляє в сім разів більше продуктів, у Казахстан – у 12,2 рази, а в Азербайджан взагалі в 54,1 рази.

До послуг російських виробників помідорів та огірків – ніша на вітчизняному ринку продуктів у півмільярда доларів.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Путіна хочуть запровадити нове свято під назвою День патріотизму. Його планують відзначати 6 серпня, у день введення контрсанкцій у відповідь на санкції Заходу.