6437 кілометрів пролетіла міжконтинентальна ракета Minuteman III, запущена з військово-повітряної бази Ванденберг в штаті Каліфорнія, після чого упала в Тихий океан неподалік Маршалових островів. Таким чином, вдруге за тиждень ВПС США провели тестовий запуск потужної зброї.

За словами представника американських військово-повітряних сил, цей пуск був запланованим ще кілька років тому і ніяк не пов'язаний зі зростанням напруги між США та Північною Кореєю, передає Fox News.

У відомстві пояснили, що спонтанним цей процес не може бути в принципі, оскільки він планується за три-п’ять років, а сама підготовка може зайняти не менше 12 місяців. Протягом року зазвичай здійснюють чотири запуски.

Перший у цьому цьому році пуск був зроблений тиждень тому, 26 квітня. Як повідомляє телеканал, ракета пролетіла 6,8 тис. км і вразила ціль полігоні Кваджалейн на Маршаллових островах у Тихому океані. Після успішного виконання операції військові заявили, що що тестовий запуск був проведений, щоб продемонструвати ядерний потенціал США.

Ракети LGM-30G Minuteman III з’явилися на озброєнні американської армії майже півстоліття тому і є єдиними балістичними ракетами, що використовуються військовими США. Ракети знаходяться в підземних бункерах у трьох військових базах в штатах Монтана, Північна Дакота і Вайомінг.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", 29 квітня КНДР знову здійснила провальний запуск балістичної ракети, що вибухнула за кілька секунд після старту.