В понеділок, 24 квітня, Сполучені Штати внесли у чорний список 271 співробітника сирійського урядового агентства SSRC, яке відповідальне за розробку і виробництво зброї масового знищення і засобів його доставки для уряду Башара Асада.

Про це повідомляє Reuters, зазначаючи, що деякі зі співробітників центру, внесених до санкційного списку, працювали над програмою створення хімічної зброї для Сирії протягом більше п'яти років.

Санкції передбачають заморожування активів науковців в американських банках і заборону американським компаніям на співпрацю з ними.

«Ці радикальні санкції спрямовані на науково-дослідний центр, який розробив хімічну зброю для страхітливого нападу сирійського диктатора Башара Асада на невинних цивільних чоловіків, жінок і дітей», -заявив міністр фінансів США Стівен Мнучайн.

Як повідомляв сайт Знай.ua, адміністрація президента США Дональда Трамп готується запровадити нові санкції проти режиму президента Сирії Башара Асада й тих, хто його підтримує.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще