США і Чехія анонсували наглядовий політ над територією Росії, який відбудеться найближчими днями.

Про це заявив начальник російського національного Центру зі зменшення ядерної небезпеки Сергій Рижков, пишуть місцеві ЗМІ.

"У період з 10 по 14 квітня у рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба спільна місія США і Чехії виконає наглядовий політ над територією Російської Федерації на американському літаку спостереження ОС-135Б", - повідомив він.

За словами Рижкова, російські фахівці не спустять очей з іноземного літального об'єкта і контролюватимуть суворе дотримання узгоджених параметрів польоту, а також порядок застосування апаратури.

"Літак спостереження ОС-135Б відноситься до класу літаків, не призначених для застосування будь-якої зброї. Літак і встановлена ​​на ньому апаратура спостереження пройшли міжнародний огляд, в якому взяли участь і російські фахівці, що виключає використання технічних засобів, не передбачених договором", - додав Рижков.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", США раптово направили атомний авіаносець до Південної Кореї.