Сполучені Штати Америки несподівано направили до берегів Південної Кореї ударну групу на чолі з атомним авіаносцем "Карл Вінсон".

Про це пише "Йонхап", посилаючись на південнокорейських військових.

Спочатку планували, що кораблі зайдуть в порти Австралії та із Сінгапуру попрямують в бік Корейського півострова. Однак план змінили.

Зазначимо, крім авіаносця, в ударну групу входять два есмінця і крейсер з керованими ракетами, здатними перехоплювати балістичні снаряди.

ЗМІ звертає увагу на досить незвичайний характер цього маневру, оскільки "Карл Вінсон" заходив в Південну Корею менше місяця тому.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

У Росії днями допустили можливість нанесення ракетного удару Вашингтоном по військовим об'єктам в КНДР.

Зазначалося, що направлення ударної групи ВМС США в район Корейського півострова може спровокувати Пхеньян на подальші необдумані дії. А присутність там кораблів США розцінили негативно, з урахуванням необхідності налагоджувати переговори з Пхеньяном.

Раніше повідомлялося, що відправка ударної групи ВМС США до Корейського півострова, пов'язана зі стурбованістю США нарощуванням КНДР військового потенціалу.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, Трамп заявив, що підтримує Південну Корею в їх відносинах з КНДР.