Зустріч президента США Дональда Трампа і китайського лідера Сі Цзіньпіна допоможе обом лідерам у внутрішній і зовнішній політиці.

У цьому впевнений експерт Інституту дослідження Південно-Східної Азії Ле Хонг Хіп. Його стаття опублікована на Project Syndicate.

На думку експерта, Трамп і Цзіньпін спробують за допомогою даної зустрічі посилити свої позиції на внутрішній арені. Рейтинг Трампа знаходиться на досить низькому рівні, а китайські лідер готується до з'їзду партії, на якому потрібно показати досягнення.

Також Хіп впевнений, що обіцянки Трампа про обмеження китайського імпорту в США залишаться тільки словами, тому як введення ембарго може негативно позначитися на економіці Штатів.

"Більш підходящої альтернативою для Трампа стала б спроба переконати Китай збільшити імпорт з США. Однак така зміна зажадає від Китаю деякого часу. Крім того, є проблеми і на американській стороні цього рівняння: Трамп просто не може диктувати квоти компаніям, які приймають рішення, виходячи з ринкових умов", - упевнений експерт.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Не виключено, що Трамп стримає політику щодо Китаю, якщо Пекін допоможе надавати на Північну Корею.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що Вашингтон повністю підтримує політику Південної Кореї щодо КНДР і готовий надати посильну допомогу в цьому питанні.