У центрі Києва 23 березня кілер застрелив екс-депутата Державної думи Росії від фракції КПРФ Дениса Вороненкова, який в 2016 році втік в Україну, отримав українське громадянство і погодився давати свідчення проти президента-втікача Віктора Януковича.

Ми зібрали реакцію представників російського істеблішменту на смерть колишнього депутата Держдуми.

Марія Захарова
офіційний представник МЗС РФ
"У Москві шоковані в зв'язку з інформацією про зухвале вбивство 23 березні в центрі Києва колишнього депутата Державної думи Росії Дениса Вороненкова. Наявні на даний момент дані дозволяють припустити, що мова йде про підготовлене замовне вбивство, яке має всі ознаки показової акції. Після заяв президента України у Москви немає сумнівів, що Київ зробить все, щоб ніхто ніколи не дізнався правди".

Костянтин Косачев
глава комітету з міжнародних справ Ради Федерації
"Обов'язок української влади - забезпечити оперативність і об'єктивність слідства за фактом вбивства Дениса Вороненкова, натомість спостерігаємо шквал політичних спекуляцій".

Геннадій Зюганов
лідер КПРФ
"Ми повинні розуміти, що цю диверсію могла придумати СБУ під керівництвом ЦРУ".

Франц Клінцевич
заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки
"Я ставлю на перше місце версію, пов'язану з провокацією служби безпеки України. Це характерні речі, абсолютно відповідають їх стереотипу поведінки, методиці дій - те, що сьогодні, в останній час робить і служба безпеки, і взагалі, українська влада".

Василь Піскарьов
глава комітету Держдуми з безпеки
"Розгул бандитизму у них там відбувається і тероризму, внаслідок цього вбивають громадян, поки я не знаю, що там за ситуація, треба розслідувати".

Євген Ревенко
депутат Держдуми від «Єдиної Росії»
"Хочу зробити наступне припущення. Все вказує на те, що ми маємо справу з цинічною і жорстокою провокацією українських спецслужб".

Наталя Поклонська
депутат Держдуми від «Єдиної Росії»
"Це пов'язано з тим, що в Києві зараз бардак, прийшли в незаконний спосіб до влади ці керівники, які там сидять, і допустили розгул злочинності".