Головного підозрюваного у скоєнні кривавого теракту в метро Санкт-Петербурга за кілька місяців до вибуху депортували з Туреччини.

Йдеться про уродженця Киргизії Акбаржона Джалілова. Як повідомляє турецька газета Yeni Akit, хлопець приїхав до Туреччини у листопаді 2015 року.

Однак протримався у країні лише трохи більше року. За перевищення термінів перебування місцеві правоохоронні органи заборонили йому в'їзд до Туреччини на 5 років і депортували.

За даними видання, Джалілову запропонували вибір: заплатити величезний штраф або заробити місце у "чорному списку". І він обрав друге.

Назад на батьківщину підозрюваний у тероризмі повернувся за допомогою російського генкольсульства у Туреччині. Там поки не підтвердили інформацію.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Нагадаємо, 3 квітня у підземці північної столиці РФ прогримів потужний вибух. У вагоні метро здетонував саморобний вибуховий пристрій, який проніс смертник.

У результаті теракту загинули 14 осіб. Ще близько півсотні людей отримали поранення.

На іншій станції трохи пізніше знайшли і знешкодили ще одну вибухівку, на якій виявили генетичні сліди Джалілова.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", теракт у метро Пітера обростає новими подробицями.