Співробітників російських спецслужб попередили заздалегідь про те, що в метро Санкт-Петербурга відбудеться теракт.

Про це заявили росЗМІ з посиланням на власне "заслуговуюче на довіру" джерело. Повідомляється, що це саме джерело - це соратник учасників терористичного угрупування ІД, якого затримали силовики після повернення із Сирії.

Росіянин знав декількох людей, які брали участь в підготовці теракту, що і розповів спецслужбам. Також він "злив" номери подільників, проте жоден з них не прив'язаний до реальних людей, тому правоохоронцям залишалося лише прослуховувати розмови: затримувати не було кого. Але і з розмов мало що можна було зрозуміти: всі важливі речі передавалися наживо, причому максимально коротко і незрозуміло для сторонньої людини.

Також джерело повідомляє, що після першого вибуху правоохоронці заблокували всі номери, які їм були відомі, тим самим позбавивши угруповання засобу зв'язку. Згідно з основною версією, саме завдяки цьому друга вибухівка залишилася деактивованою.

Інформаційний портал "Знай.ua" раніше повідомляв, що вчора, 3 квітня, в пітерському метро прогримів вибух. В результаті трагедії загинуло 10 осіб, понад 50 поранені.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще