Російські журналісти назвали нібито ім'я ще одного винуватця терактів в метро Санкт-Петербурга. За їхньою версією смертником був 22-річний уродженець Казахстану Максим Аришев. Але після детального розслідування і вивчення його сторінки в соцмережах виявилося, що він найімовірніше сам був жертвою, а не виконавцем.

Максим Аришев вчиться в на третьому курсі Санкт-Петербурзького державного економічного університету. 3 квітня о 14:15 у нього закінчилася третя пара, а останнім занятті він вирішив не йти.

Одногрупники розповіли, що після навчання молодий чоловік як зазвичай пішов до станції метро "Невський Проспект". Він з друзями поїхав на одному поїзді, але в різних вагонах. Вибух прогримів у другому вагоні, в якому ймовірно і їхав Аришев. Саме те, що він був дуже близько до епіцентру вибуху і дозволила джерел російських журналістів припустити причетність парубка до теракту.

Одногрупники запевняють, що він був звичайним студентом і Максим не був схожий на людину, яку ЗМІ, посилаючись на фотографії з камер спостереження, називають виконавцем теракту. Не збігається на знімку і колір його одягу.

За підрахунками сервісу "Яндекс.Метро" поїздка від станції «Невський Проспект» до станції «Площа Повстання», де була закладена друга бомба, займає сім хвилин. Пішки її можна подолати за 20 хвилин, з чого можна зробити висновок, що Аришев не встиг би закласти вибухівку, повернутися на синю гілку і сісти в один поїзд з одногрупниками.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

Після теракту в підземці за молодого людини почали турбується, оскільки він довго не виходив на зв'язок. У соцмережах навіть розмістили пост з проханням допомогти знайти його. Ці факти підтверджують, що Аришев був жертвою теракт і аж ніяк не виконавцем. Користувачі соцмереж вважають, що російські спецслужби просто намагаються звалити провину за вибухи на першого-ліпшого, що лише в черговий раз доводить їх непрофесіоналізм.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, російські спецслужби оголосили в розшуку двох підозрюваних організаторів терактів метро Санкт-Петербурга. Їх нібито зафіксували камери відеоспостереження.