Моральна відповідальність за загибель мирних жителів у результаті авіаудару в багатостраждальній Сирії лежить на Росії та Ірані.

Таку думку висловив держсекретар США Рекс Тіллерсон, пише The Hill.

На його думку, глави цих країн мають дотримуватись мирних домовленостей і закликати сирійського диктатора Башара Асада припинити винищувати власний народ.

"Ми знову закликаємо Росію та Іран використовувати свій вплив на сирійський режим, аби переконатися, що подібна жахлива атака ніколи не повториться. Як самопроголошені гаранти угоди, укладеної в Астані, Росія та Іран також несуть величезну моральну відповідальність за ці смерті", - заявив Тіллерсон .

Дії Асада держсекретар США назвав "жорстоким неприхованим варварством".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ті, хто його підтримує, зокрема Росія та Іран, не повинні мати жодних ілюзій з приводу Асада або його намірів. Будь-хто, хто використає хімічну зброю для нападу на власний народ, демонструє повну байдужість до порядності й має відповісти за це", - додав він.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", названо число загиблих дітей у результаті хіматакі в Сирії.