США мають докази того, що Росія знала та приховувала факт застосування військами Башара Асада у Сирії хімічної зброї проти мирного населення.

За інформацією New York Post із посиланням на власні джерела, державний секретар США Рекс Тіллерсон планує озвучити офіційні звинувачення Кремлю під час візиту до Москви 11-12 квітня. Крім того, він повідомить Росії про порушення конвенції 2013 року, яка передбачає спостереженні за знищенням сирійської хімічної зброї.

Після авіаудару американської армії по військовій базі у Сирії Тіллерсон провів телефонні переговори із міністром закордоних справ Росії Сергієм Лавровим. Представник Путіна заявив, що Асад не використовував хімічну зброю.

Нагадаємо, що сирійська армія застосувала хімічну сполуку зарин проти мирного населення у провінці Ідліб 4 квітня, внаслідок чого загинули близько сотні людей. У відповідь президент США Дональд Трамп наказав знищити військові базу Асада у проівнці Хомс.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Трамп заявив, що, у разі необхідності, продовжить запускати крилаті ракети по об'єктам сирійської влади.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще