Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп у п’ятницю, 5 травня, поставив свій підпис під законом про фінансування федерального уряду до вересня включно .

Як і передбачалося, глава Білого дому не став зволікати з цим і підтримав проект бюджету на наступний день після того, як за нього проголосували обидві палати Конгресу, передає Associated Press.

Зазначається, що бюджетні витрати складуть понад 1,2 трильйона доларів.

Зокрема, на оборону в США планують витратити майже 600 мільярдів доларів, з яких 15 мільярдів – додаткові витрати на посилення боротьби з тероризмом. Ще півтора мільярда підуть на забезпечення кордонів, зокрема з Мексикою.

Витрати на функціонування енергетичного сектора складуть 39 мільярдів доларів, на забезпечення національної безпеки - 50 мільярдів. На Держдепартамент відпущено 57 мільярдів доларів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Передбачена в американській скарбниці й допомога Україні в розмірі 560 мільйонів доларів. З них не менш 410 мільйонів будуть виділені в якості різних видів допомоги, ще 150 мільйонів - в рамках "Ініціативи допомоги Україні в галузі безпеки".

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у США відмінили більшу частину положень медичної реформи Барака Обами, відомої як Obamacare.