4 травня президент США Дональд Трамп підписав указ про захист свободи віросповідання.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Згідно з документом, з релігійних громад знімаються кілька обмежень, а також скасовується "поправка Джонсона" 1954 року (звільнені від сплати податків організації не мають права підтримувати кандидатів або партії на виборах і жертвувати гроші на передвиборну кампанію).

Крім цього, указ дозволить релігійним організаціям відмовити найманим працівникам у тих послугах, що суперечать переконанням громади. Наприклад: церква може виключити з договору про медичне страхування відшкодування витрат на аборти.

За слова Трамп, американцям не доведеться вибирати між дотриманням законів і прийняттям рішень по релігійним переконанням. Про розширення прав церков американський президент говорив ще під час передвиборної кампанії. Наступним кроком стане схвалення Конгресу.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", 4 травня Палата представників Конгресу США проголосувала за часткове скасування Obamacare, чого так давно домагався Трамп.