Глава Білого дому Дональд Трамп заявив, що процес переговорів стосовно примирення Ізраїлю та Палестини почався.

Про це він повідомив під час спільного виступу з палестинським лідером Махмудом Аббасом у своїй резиденції у Вашингтоні, передають зарубіжні ЗМІ.

За його словами, на урочистий обід в Білому домі були запрошені впливові представники Палестини та лідери Ізраїлю, де матимуть місце конструктивні перемовини з урегулювання ситуації.

Трамп додав, що все життя чує, мовляв, мирна угода між цими двома країнами нереальна.

"Подивимося, чи зможемо ми довести, що це неправда", - резюмував політик. Проте він переконаний, що досягти цього можна буде тільки після ліквідації терористичної організації "Ісламська держава".

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Трамп запевнив, що США "продовжать налагоджувати партнерські відносини з палестинськими силами безпеки, щоб протистояти ІД та завдати йому поразки" і відзначив злагодженість дій Палестини та Ізраїлю в координації дій, спрямованих на антитерористичну безпеку.

Він заликав палестинських лідерів виступити проти насильства в регіоні, бо саме це є однією з проблем, що заважає досягненню мирної угоди з Ізраїлем,

"Палестинці та ізраїльтяни повинні співпрацювати, щоб досягти миру, що дозволить обом народам жити, молитися, розвиватися і процвітати в світі", - підкреслив Трамп.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Дональда Трампа порівняли з Воландемортом з серії книг про Гаррі Поттера.