США мають намір розширити свою військову присутність в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. На втілення плану витратять кілька мільярдів доларів та п'ять років.

Про це повідомляє The Wall Street Journal. Пентагон вже схвалив план інвестування. Його сума становить приблизно вісім мільярдів доларів.

Передбачається, що у регіоні модернізують військову інфраструктуру американської армії, а також розгорнуть нові сили та флот. Крім того, планується провести додаткові навчання особового складу для підвищення їх боєготовності.

Відповідний план вніс сенатор Джон Маккейн. Його проект отримав назву "Ініціатива Азіатсько-Тихоокеанської стабільності". План підтримали й решта представників Конгресу. Також проект отримав схвалення міністра оборони Джеймса Меттіса і глави Тихоокеанського командування Гаррі Харріса.

США неодноразово називали загрозою дії Китаю у регіоні. КНР претендує на спірні акваторії в Південно-Китайському морі. У регіоні вже з'явились дислокації китайських військових й сили продовжують нарощувати.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Білий дім вважає, що подібні дії з боку Пекіна підвищують ризик розгортання конфлікту. В глобальному плані вони загрожують безпеці в усьому Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, кілька терористів-смертників "Ісламської держави" напали на військову базу США. Інцидент трапився на півночі Іраку.