26 квітня міністр фінансів США Стівен Мнучин і голова Національної економічної ради при Білому домі Гері Кон представили проект реформ податкової системи американського президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє The Washington Post.

Згідно з документом, ініціатива Трампа передбачає знизити корпоративний податок на прибуток з 35% до 15%. Зазначається, що на даний момент він відноситься до найбільш високих у країнах з розвиненою економікою. Мнучин зазначив, що даний податок торкнеться корпорацій, а також малого і середнього бізнесу.

За його словами, адміністрація президента працює з питання платежу на повернення прибутку із зарубіжних країн. Його планують зробити невисоким, що допоможе повернути в бюджет кілька трильйонів доларів.

Міністр також зазначив, що завдяки плану Трампа, Штати зможуть скоротити національний борг. На даний момент він становить понад 20 трлн доларів.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Крім цього, президент запропонував відмовитися від податку на спадщину. Це питання вже обговорювалося з Конгресом.

Також, документ передбачає скорочення кількості податкових категорій (з семи до трьох). У Штатах планують створити нульову ставку оподаткування для перших 24 тис. доларів доходу сімей. А для осередку суспільства з дітьми ввести пільги.

Згідно з планом, багатіям пощастило менше. Трамп запропонував скасувати альтернативний мінімальний податок.


Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", ще під час передвиборної кампанії Трамп обіцяв зайнятися цим проектом, щоб впорядкувати податкову систему в країні. В інтерв'ю Fox Business, будучи президентом, він обіцяв щільно зайнятися цим питанням, якщо спроба скасувати систему медичного страхування Obamacare сильно затягнеться.