Президент США Дональд Трамп завів дружбу з главою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном.

Політики провели плідну зустріч у резиденції республіканця Мар-а-Лаго у Флориді, пише видання Fortune.

Цзіньпін прибув до Штатів із дводенним візитом разом зі своєю дружиною. За словами Трампа, для нього "велика честь" приймати китайських гостей.

За підсумками зустрічі господар Білого дому виступив перед журналістами. Однак поживи для роздумів не дав. Мовляв, йому поки "абсолютно нічого сказати" щодо ділової сторони переговорів.

Втім, Трамп похвалився закладеною основою для міцних дружніх відносин. На думку президента США, вони "носитимуть тривалий характер", чим він особисто не натішиться.

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

А ось про справи лідери країн ще встигнуть поговорити - сьогодні відбудеться ще одна зустріч. І на порядку денному - величезна кількість невирішених проблем.

Трамп і Цзіньпін планують обговорити політику КНДР, торгово-економічне співробітництво, тайванське питання, ситуацію в Південно-Китайському морі, розміщення США систем протиракетної оборони THAAD у Південній Кореї і методи боротьби з тероризмом.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Трамп підтвердив авіаудар по Сирії.