Стіна на кордоні з Мексикою, анонсована Дональдом Трампом перед виборами, обійдеться Сполученим Штатам Америки у 5-8 мільярдів доларів. Одна миля (1,6 км) коштуватиме приблизно 2,9 млн. доларів. Довжина загороджувальної споруди становитиме 3219 км.

Такі цифри озвучив наглядач цього проекту, голова комітету Сенату Конгресу США з національної безпеки і справах урядових установ Рон Джонсон, пишуть зарубіжні ЗМІ.

Приблизну вартість робіт по спорудженню вирахували, опираючись на досвід Ізраїлю та його витрати на будівництво стіни на кордоні з Єгиптом.

За словами Джонсона, вже споруджено приблизно 1046 км стіни, проте на кордоні є ділянки, де збудувати її буде просто неможливо, тож охорону таких місцин здійснюватимуть безпілотники.

Коли Дональд Трамп заявляв про будівництво стіни на американсько-мексиканській межі, він підкреслював, що за все має платити Мексика. У свою чергу президент цієї країни Енріке Пенья Ньєто відповів, що розраховує на хороші стосунки з США і не збирається фінансувати стіну.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", що в Міністерстві внутрішньої безпеки США на "будівництво століття" знайшли тільки 20 мільйонів доларів.