У Росії рішенням Конституційного суду дозволили поліції зупиняти одиночні пікети, навіть якщо вони проводяться за всіма правилами.

Про це пишуть російські ЗМІ.

Тепер, щоб зупинити пікет, поліції досить вирішити, що здоров'я і життя виступаючого у небезпеці, а захистити його можна лише у відділку.

Таким чином, правоохоронці зможуть силою доставити протестувальника у відділок. Поліцейські зобов'язані скласти протокол про доставлення. Відпускати протестуючих будуть лише після того, як вирішать, що небезпека минула.

Суд зобов'язав поліцію вживати "розумні заходи" для "запобігання порушень громадського порядку та безпеки, а також захисту" одиночних пікетувальників.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Водночас, якщо пікет зупинять без підстав, суд може розцінити це як порушення прав виступаючого.

Постанова суду вступила в силу і оскарженню не підлягає.

Таке рішення прийняли після скарги Володимира Сергієнка, чий одиночний пікет у 2015 році в Білгороді перервали поліцейські. Вони доставили його у відділок, де пояснили, що життю і здоров'ю Сергієнко погрожували городяни, погляди яких не збігалися з думкою протестуючого. Пікетувальник заявив, що не потребував захисту.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", російського активіста Ільдара Дадіна, засудженого за проведення мітингів, відпустили.